Cursussen / Workshop

Mindfulness cursus TANDEM Training.
Waarbij TANDEM staat voor Training AaNdacht voor mensen met DEmentie en Mantelzorgers.

TANDEM is een 8-weekse mindfulness-training, speciaal voor mensen met dementie in een vroege fase én hun mantelzorgers. Het project is uitgevoerd door de universiteit van Maastricht, met steun van stichting Alzheimer Nederland en de Fred Foundation. Het project maakt onderdeel uit van de activiteiten van het Alzheimer Centrum Limburg.

In het Nederlands zou mindfulness vertaald kunnen worden als “opmerkzaamheid”, het met aandacht aanwezig zijn in het moment, zonder hierover te oordelen of het anders te willen. Recent onderzoek laat zien dat mindfulness een bijdrage kan leveren aan het welzijn van mensen met dementie in een vroege fase en hun mantelzorgers. Beoefening van mindfulness kan mensen helpen om anders om te gaan met moeilijke ervaringen in het leven, zoals veranderingen in de gezondheid, pijn of verdriet. De training geeft een nieuw perspectief op ziekte en gezondheid, waardoor de kwaliteit van leven kan verbeteren, bijvoorbeeld omdat men zich minder zorgen gaat maken, of minder blijft vastzitten in gedachten over wat ooit was of wat ooit nog gaat komen.

In de eerste fase van het onderzoek is de training op basis van wetenschappelijk onderzoek en in samenwerking met mensen uit de praktijk uitgewerkt. En in de tweede fase is het effect van de training op de gezondheid en de kwaliteit van leven van deelnemers onderzocht.

Binnenkort start  een TANDEM training online.
Deze training is bedoeld voor mensen met beginnende geheugenproblemen en hun mantelzorger. De specifieke trainingsdagen zullen spoedig bekend worden gemaakt.  De training wordt gegeven in groepsverband, waarbij vooraf een intake gesprek zal plaatsvinden. Hierin wordt na gegaan of de training passend is.

U kunt zich vanaf heden per koppel aanmelden.
Heeft u vragen over deze training, neem dan contact met via het contact formulier, email adres of telefoon nummer op de pagina contacten.